Important !

Ce faci atunci cand nu mai esti motivat sa continui ?

 

Planul succesului

Copyright : www.climbcoaching.com

Este remarcabil sa continui in ciuda tuturor motivelor sa n-o faci . Parca nimic nu mai merge , parca toti sunt impotriva ta , parca ai vrea sa renunti .

Parca…

Vezi tu , depinde foarte mult de cum iti interpretezi viata . Motivatia nu vine doar din succese , de fapt vine in special din esecuri .

Dar daca tu continui sa vezi esecurile ca pe un pas inapoi , ca pe un motiv in plus sa renunti , in loc sa le vezi ca pe un sut in fund care aparent doare dar te impinge inainte , n-o sa progresezi . Progresezi doar atunci cand inveti ceva din orice .

Motivatia nu inseamna sa ai puterea sa continui , motivatia inseamna sa intelegi de ce trebuie sa continui  . Sa continui din obligatie si nu din proprie initiativa nu cred ca reprezinta nicio valoare . Poate doar aceea de lipsa de curaj…

Actioneaza , esueaza , invata , actioneaza cu si mai mult entuziasm

Cand mi-am deschis prima mini afacere adevarata am avut parte de foarte multe esecuri . In prima luna am avut pierderi de 5000 de lei . Pe langa asta logo-ul site-ului , designul site-ului , al ebook-ului gratuit (coperta si poze) „Cele 7 lectii de viata si evolutia omului” hostingul , reclama , tehnicianul , (care-mi rezolva problemele cand eram la inceput) au continuat sa-mi manance bani .

Am recurs la niste bannere pe site , incercand sa-mi reduc pierderile . Am incercat sa-mi vand ebook-ul cu 9 lei , mai putin decat o cafea de la Starbucks .

PS : Daca erai curios , am castigat cam 10 lei din minunatele bannere si 9 lei din „lansarea” ebook-ului .

Reusisem sa creez o gaura de peste 2000 de lei doar cu site-ul MinteaSiCorpul . Uite si un printscreen mai jos :

Pierdeam tot mai multi bani pe zi ce trece , dar asta nu inseamna ca m-am demoralizat . Trebuia sa fie o solutie si eram hotarat sa o gasesc .

Afacerea mea necesita si ea bani . Dupa esecul din prima luna , am reinvestit in afacere .

Probleme peste probleme , nu le pot detalia deoarece vreau ca mini-afacerea mea sa ramana secreta pentru o vreme . In final am ramas cu cativa lei , cat sa-mi acopar prima luna de pierderi . Pe langa asta eram presat si la scoala , unde trebuia sa ma trezesc la 6 de 3 ori pe saptamana . Aveam si doua antrenamente intr-o zi de 3 ori pe saptamana , si meciuri , aveam si pregatiri .

Ma impartisem in prea multe , dar nu m-am demoralizat niciodata . Am vrut sa merg pe alta cale . Daca majoritatea s-ar fi suparat eu am ales sa n-o fac . Daca majoritatea ar fi fost dezamagiti , eu n-am fost . Daca majoritatea ar fi renuntat , eu n-am facut-o .

Stiam ca daca vreau sa ajung undeva trebuie sa merg pe un altfel de drum . Era imposibil sa am alte rezultate facand aceleasi actiuni cu oamenii care nu aveau .

Am inteles ca daca vreau un anumit rezultat , pur si simplu trebuie sa actionez astfel incat sa-mi corespunda actiunile cu rezultatul . Trebuia sa schimb ceva .

Sa duci o afacere de la faliment la profit nu pare prea usor . Cum puteam sa-mi schimb actiunile ? Cum puteam sa-mi dau seama ce trebuie sa fac ?  Asta nu scrie nicaieri . Si nici nu are cum .

Am invatat din situatiile in care am fost pus tot ce am avut nevoie . Secretul este doar sa cauti lectia si sa o intelegi . Nicio carte , niciun articol , nimic din ceea ce nu este special pentru tine nu poate sa te ajute .

Esti unic , drumul tau e unic si nimeni nu poate sa te inteleaga mai bine decat tine . Nimeni nu poate sa-ti spuna ce si cum sa faci , pentru ca modul tau de a actiona te defineste .

Secretul nu sta in destinatie

Cand o sa ai tot ce vrei , n-o sa mai vrei nimic din ceea ce ai . Dupa ce obtii ce ai vrut , te vei indrepta mereu catre altceva . Tot ce-ti doresti acum cu ardoare va fi gunoiul pe care-l vei duce maine .

Fericirea se afla in drum . In momentele grele , pe care le depasesti , in oamenii pe care ii cunosti , in toate experientele pe care le traiesti .

E mai frumos momentul in care citesti o carte decat momentul in care ai terminat-o . Dupa ce o termini te indrepti spre alta , si e ceva foarte firesc . Nu poti sa stagnezi , o sa vrei mereu mai mult , mai altfel .

Este infinit mai frumos momentul in care joci o finala , sa fii prins in meci , sa muncesti , sa dai tot ce ai mai bun , decat momentul in care primesti cupa .

Drumul te pregateste pentru destinatie . Fara drum n-ai putea sa-i faci fata . Priveste majoritatea castigatorilor la loto . Ei n-au avut un drum , ei au avut doar destinatia .

Priveste majoritatea oamenilor de afaceri . Ei au avut un drum lung pana sa ajunga acolo , au trecut prin foarte multe , au facut fata multor esecuri si au fost pregatiti de viata pentru ceea ce au acum . Cine a iesit mai bine ?

Ce vreau sa spun atunci cand zic sa continui indiferent de esecuri ? 

Cand spun asta deja imi imaginez ca esti pe un drum bun .

Nu pot sa-ti gasesc motivatie si sa ti-o dau la doza . Sa continui pe un drum pe care nu-ti face placere sa-l parcurgi e o prostie . Motivatia este in interiorul tau , dar ea se activeaza doar pentru ceea ce merita . 

In drumul tau o sa ai parte de multe aparente esecuri . O sa te doara sa primesti o palma , dar poate ca fara ea nu te-ai fi trezit . Privind inapoi am realizat ca toate aparentele esecuri au fost lucrurile care m-au ajutat cu adevarat . Lucrurile impachetate frumos s-au dovedit sa aiba un continut opus . Aparentele insala .

Cauta si vei gasi

David Miron

 

About David

Imi plac foarte mult experientele noi , imi place sa invat ceva nou zi de zi , imi place sa simt ca progresez si ca , pe zi ce trece devin din ce in ce mai dezvoltat . Viata mea este mesajul meu catre lume . Ne auzim !

Leave a Reply

Your email address will not be published.