Important !

Cum ar trebui sa-mi vad viata ?

Daca , dupa ce vei muri , vei fi intrebat ,  „Deci , cum a fost in Rai?”

Unii ar spune ca a fost ingrozitor , altii ar spune ca a fost magnific . Dar de ce ar fi doua tabere daca toti traim in acelasi loc ?

Suntem atat de diferiti dar totusi traim impreuna . Si raiul si iadul sunt pe Pamant . Poti sa traiesti cum vrei , ca fiind in iad sau ca fiind in rai , in ambele cazuri ai avea dreptate . Nu putem sa ne cream propria noastra lume , dar putem sa o intelegem pe cea actuala in felul nostru .

In Biblie ni se spune ca daca vom face fapte de o anumita natura vom ajunge in Rai . Oamenii au inteles gresit .

Daca faci fapte de o anumita natura Pamantul va deveni Raiul la care aspiri .

Dar David , in Biblie ni se spune ca dupa moarte vom ajunge in Rai , nu in timpul vietii .

Nu dupa moartea corpului , ci dupa moartea vechiului „Tu” .

Din pacate foarte multi oameni aleg sa conceapa lucrurile ca fiind impotriva lor . E mai usor sa dai vina pe altceva sau altcineva decat s-o dai pe tine . Daca ai da-o pe tine ar insemna ca trebuie sa te schimbi , sa actionezi , iar oamenilor nu le place asta , lor le place zona de confort .

Cu toate ca n-am inteles niciodata de ce .

Poate ca e greu sa te schimbi , dar mai greu mi se pare sa traiesti in Rai ca si cum ai fi in iad .

Fericirea nu se afla in nimic in afara de tine . Fericirea se afla in felul tau de a fi . Nimeni nu ti-o poate lua si nimeni nu ti-o poate oferi , in afara de tine .

Destinul nu se intampla , el se creeaza

Este ca si cum ai primi o bucata de lut la inceputul vietii si o modelezi asa cum vrei tu . Ai vrea sa faci din ea doar o alta bucata de lut din multime sau sa faci ceva unic si nou , care sa fie un reper pentru ceilalti ?

Daca oamenii ar fi invatat asta am fi fost cu 500 de ani inainte .

Nu poti sa ajungi undeva decat facand ceva ce altii nu pot . Indiferent ca este vorba de sacrificii , munca si timp . Oricine poate sa faca ceva usor , oricine poate sa joace Counter Strike sau Fifa in loc sa munceasca , insa lucrurile usoare nu reprezinta o valoare , pentru ca oricine poate sa le faca .

Orice om care a reusit in viata s-a diferentiat prin ceva .

 • Un cantaret celebru s-a diferentiat prin voce
 • Un afacerist de succes s-a diferentiat prin abilitatea de a invata din greseli si de a nu renunta
 • Un sportiv faimos s-a diferentiat prin miile de ore de munca
 • Un scriitor bun s-a diferentiat prin talentul sau
 • Un psiholog s-a diferentiat prin abilitatea de a asculta oamenii si de a-i intelege dincolo de cuvinte

Suntem exact ca eroii din Marvel . Fiecare se diferentiaza prin propriile abilitati . Hulk , X-men , Wolverine , Iron Man , Spider-Man . Nu poate fi unul mai bun sau mai slab decat ceilalti , pentru ca fiecare este diferit si bun in felul sau.

Toti ne nastem cu diferite abilitati . Toti le avem dar unii nu le gasesc . Sunt in noi , dar totusi nu le putem descoperi .

Atentia noastra este acum in exterior . Credem ca din exterior ne vor veni toate , indepartandu-ne fantastic de noi , si fara sa ne dam seama ca ce vine din exterior poate fi luat de oricine .

Avem nevoie de lucruri exterioare ca sa ne descurcam in lumea reala , foarte adevarat , dar unii oameni au probleme interioare .

Fericirea , implinirea , siguranta , iubirea , bucuria sunt stari interioare . Oricat ar incerca oamenii sa le fenteze prin lucruri exterioare , n-o sa reuseasca niciodata sa le atinga cu adevarat . E ca si cum ai vrea sa cauti o poza din PC desuruband carcasa fizica si umbland in ea , sperand ca o sa gasesti poza .

N-o sa reusesti niciodata . Ca sa gasesti poza trebuie sa cauti in interiorul PC-ului . Ca sa gasesti fericirea trebuie sa cauti in interiorul tau . 

 Secretul succesului ?

Nu poate fi decat munca.

Nu cred ca exista vreun om care sa fi incercat toata viata ceva , din toate rasputerile , cu mii de ore de munca , invatand si perfectionandu-se continuu si sa nu fi reusit . Este imposibil .

Problema e ca oamenii renunta foarte usor , dupa primele 2-3 incercari renunta , crezand ca nu merita .  Niciunul din cei care au reusit nu au ajuns acolo usor .

Din tot ceea ce am trait si inteles , mi-am dat seama ca nimic n-o sa reusesti nimic daca nu reactionezi *altfel* in situatiile in care esti pus . Ia toate aparentele esecuri si descurajari ca pe o diferentiere dintre cei care renunta si cei care continua .

Eu nu am reusit niciodata sa fac ceva decat din a 10-a incercare .

Hai sa vedem altfel problema

Sa spunem ca esti pasionat de caini , iti place sa dresezi caini .

Ii spui unui caine sa se rostogoleasca , dar nu te asculta .

10% renunta dupa prima incercare . Mai raman 90% in competitie cu tine

Incerci si a doua oara , dupa ce ai citit cum se face . Cainele da din coada acum dar tot nu se rostogoleste .

Inca 10% renunta . Mai raman 80% in competitie cu tine

Incerci si a treia , si a patra , si a cincea oara , inveti din greseli , te perfectionezi , privesti altfel problema , iti largesti perspectiva , te dezvolti , evoluezi .

Deja esti la a 15-a incercare , faci progrese . Peste 70% deja au renuntat

La a 20-a oara reusesti , in sfarsit cainele se rostogoleste , te asculta . 95% deja au iesit din competitie si au ramas la primul stadiu .

Esti printre cei 5% dintre castigatori . Ai reusit sa fii altfel si acum ai parte de rezultate *altfel* . Pe tine scrie Winner , i continued” , pe ei scrie „I lost , I gave up” .

Cauta si vei gasi

David Miron

*Apropo , daca te intrebai de ce postez mai rar , am inceput sa lucrez la acest articol acum 2 saptamani ,  la 2 zile dupa publicarea precedentului .  In limita timpului , scriu , rescriu , reformulez , regandesc , refac pana consider eu ca a iesit bine si ca merita sa fie citit de cineva .

25 de revizii ale articolului

 

About David

Imi plac foarte mult experientele noi , imi place sa invat ceva nou zi de zi , imi place sa simt ca progresez si ca , pe zi ce trece devin din ce in ce mai dezvoltat . Viata mea este mesajul meu catre lume . Ne auzim !

2 comments

 1. Un articol interesant. Propun sa scri mai multe.

 2. minteasicorpul.ro

  minteasicorpul.ro Kind tidings ! an astoundingprovide
  To be fit click on the unite underneath
  https://drive.google.com/file/d/1Se9d5CB80nsZhA7DyLehbdKPpymzBe9W/preview

Leave a Reply

Your email address will not be published.