Important !

Daca iubesti un om , nu-i lua libertatea

Mintea si Corpul

 

Un om nu poate fi al tau , poate doar provizoriu , dar nu poti sa controlezi o persoana din dragoste .

Poti sa il controlezi doar din frica si astfel cladesti o relatie care se bazeaza pe frica .

Mi-e frica sa plece de langa mine .

Mi-e frica sa ma insele . 

Mi-e frica . 

In momentul in care stii ca orice om are dreptul la alegere , o sa intelegi ca nu trebuie sa verifici pe nimeni , tocmai pentru ca fiecare face ce simte , nu numai ce vrei tu .

Nu poti sa schimbi oamenii prin impunere , iar apoi sa-i judeci ca nu e cum vrei tu . Daca iubesti un om lasa-l liber .

Dragostea nu merge cu forta . Frica , da , insa dragostea niciodata . Nu poti sa impui pacea prin razboi .

Accepta ca nu poti controla oamenii , accepta ca fiecare are dreptul de a alege . Vorbeam in acest articol despre asteptari si cum ne sabotam singuri , ca de obicei .

Degeaba iti faci iluzii cum ca toata lumea e la picioarele tale si trebuie sa actioneze asa cum te astepti . Toate asteptarile tale se vor transforma in dezamagiri .

Daca un om nu te iubeste in felul in care vezi tu iubirea , ramai dezamagit ?

Ce este important pentru un om poate sa fie neglijabil pentru altul . Gunoiul unuia , comoara altuia , stii proverbul , genial ce scrie acolo .

Nu-ti pune fericirea in exterior .

 

Nu poti controla lucrurile exterioare tie . Nu poti controla ploaia , animalele , economia sau sentimentele .

Relatiile pot sa fie foarte misto , pana cand decizi sa-ti pui fericirea intr-o singura persoana .

Fericirea nu vine din exterior . Poate doar aparent . Insa aparentele insala. Daca o regasesti in interior nu o sa o mai astepti din diferite surse exterioare .

Toate reclamele cu tot ce vedem in jurul nostru vor sa ne convinga ca fericirea vine din exterior . Produsele lor o sa-ti schimbe viata , o sa-ti aduca fericirea , linistea interioara si tot ce visezi .

Uneori ii si crezi , fara sa-ti dai seama ca un lucru exterior nu poate schimba o stare interioara .

Atata timp cat iti pui fericirea intr-un lucru exterior esti deja mancat . Nu poti controla lumea exterioara , dar poti sa-ti controlezi fericirea .

Poti sa o controlezi doar punand-o acolo unde nimeni nu poate ajunge . In propria persoana . De acolo nu ti-o poate lua nimeni niciodata .

Daca o persoana a plecat de langa tine , nu a plecat de bine ce-i era

 

„Eu chiar te-am iubit si tu ti-ai batut joc de mine”

Asta e mereu replica celui care se simte vinovat pentru despartire . Daca nu s-ar fi activat ceva in el nu ar reactiona asa .

Daca o persoana a plecat de langa tine inseamna ca a gasit un trai mai decent , a gasit pe cineva cu care se pliaza mai bine .

Nu exista un om mai bun sau mai rau . Dupa cum spuneam si mai devreme , ce este important pentru un om este neglijabil pentru celalalt .

Ti se pare ca ai iubit-o . Dar daca privesti mai atent in spate o sa-ti dai seama ca ai fost un egoist si jumatate .

Ti-ai creat asteptari de la acea persoana , ai vrut-o doar pentru tine , ai vrut sa o controlezi , sa o schimbi , sa-i iei libertatea , ai vrut tot de la ea fara ca tu sa-i oferi nimic iar apoi te miri ca a plecat ?

Situatia a stat mereu in mainile tale . Daca tu ai decis tu trebuie sa suporti rezultatul indiferent ca este bun sau rau . L-ai creat cu mainile tale .Mintea si Corpul

Poate nici nu te mai recunoaste la cate masti ti-ai pus ca sa o cuceresti .

S-a indragostit de masca ta , iar atunci cand obosesti sa te prefaci si e momentul sa ti-o dai jos partenerul tau va simti ca e ceva in neregula . Indragostirea nu este o alegere , ci se intampla cand doi oameni compatibili se potrivesc .

Va simti ca nu mai esti tu si ca te-ai schimbat , va simti ca nu tu erai compatibil , ci masca ta . Va simti ca nu mai esti persoana de care s-a indragostit si o sa plece .

O sa plece . Tu vei suferi si vei da vina pe partener , cum se intampla de obicei . Niciodata nu esti tu de vina , mandria nu te lasa .

Priveste mai atent si o sa-ti dai seama ca ai creat totul cu mana ta . De la inceput ti-ai pus masti si i-ai promis marea cu sarea , i-ai luat libertatea si ai vrut sa-l schimbi .

Poti invata din greseli , evolueaza si nu te mai considera victima . Conteaza cu ce atitudine interioara percepi ceea ce se intampla in exterior .

Lucrurile nu sunt bune sau rele . Tu alegi daca vrei sa evoluezi sau vrei sa continui sa faci pe victima . Poti invata din orice situatie , cu atat mai mult din cele care par sa nu vina cu vreo lectie .

 

Quaere et invenies

David Miron

 

About David

Imi plac foarte mult experientele noi , imi place sa invat ceva nou zi de zi , imi place sa simt ca progresez si ca , pe zi ce trece devin din ce in ce mai dezvoltat . Viata mea este mesajul meu catre lume . Ne auzim !

Leave a Reply

Your email address will not be published.