Important !

Este vreodata prea tarziu ?

Este vreodata prea tarziu mintea si corpul

Chiar , cand este prea tarziu sa devii cine ti-ai dorit intotdeauna sa fii ? Este vreodata prea tarziu sa faci ceea ce ti-ai dorit mereu ?

Nu !

Atunci , de ce te sabotezi singur ?

 

Nu este niciodata prea tarziu pentru nimic in lume . Povestea colonelului Sanders , fondatorul KFC (despre care am vorbit mai mult aici ) este exemplul cel mai bun de urmat . Ne-a demonstrat tuturor ca nu exista scuze , nu exista „e prea tarziu” , nu exista limite si nu exista obstacole de care sa nu putem trece .

Daca el este om si a reusit ceea ce si-a propus , iar tu esti tot om , insa nu ai reusit tot ceea ce ti-ai propus , ce te opreste sa o faci ? Haide sa-ti spun eu , nimic !

Nimic din lumea reala nu te opreste , insa blocajele cele mai mari sunt cele mentale . Daca tu crezi ca nu vei reusi , ca va fi extrem de greu si ca tu nu poti , ca nu meriti sau ce-ti mai trece tie prin cap , afla ca tot ceea ce faci este sa te sabotezi singur .

Daca pana si tu te sabotezi , cum te astepti ca altcineva sa aiba incredere in tine ?

Timpul trece

Trece chiar repede , iar daca tu astazi nu lucrezi pentru visul tau , nu o vei face nici maine , vei ajunge la o varsta inaintata neimplinit si nefericit . Este ca si cum ai vrea ca altcineva sa faca exercitiile fizice in locul tau , iar tot tu sa arati bine .

Trebuie sa-ti dai seama ca acum este cel mai bun moment in care ai putea sa incepi . Maine va fi mai tarziu , poimaine si mai tarziu , iar asa viata trece pe langa tine si singurul lucru pe care tu il faci in acest moment este sa te plangi ca e prea tarziu . Si daca este tarziu , ce ? In loc sa te bucuri 70 de ani de visul tau ,  te vei bucura 30 .

Daca alegi sa ramai in stadiul in care esti acum vei obtine aceleasi rezultate pe care le-ai obtinut pana in acest moment . Daca esti multumit , este ok , continua , dar daca esti nemultumit accepta ideea ca trebuie sa faci o schimbare , iar nimeni nu o poate face in locul tau .

 

Daca alegi sa ramai in stadiul in care esti acum , vei obtine aceleasi rezultate pe care le-ai avut pana in acest moment .

Astepti ocazia care nu va veni niciodata ?

 

Multi oameni inca asteapta sa vina din cer o mana , sa-i binecuvanteze si sa-i transforme intr-o secunda in oameni de succes . Serios , cat de logic ti se pare asta ?

O asemenea sansa nu exista , cel putin eu nu am auzit pe nimeni care sa fie scos din zona de confort de catre altcineva .  Exista doar oportunitati , insa oportunitatea nu vine la tine si te roaga sa profiti de ea . Tu trebuie sa-ti dai seama cand vine si cum sa profiti de ea .

Nu a spus nimeni ca este usor , daca ar fi fost usor sa iesi din zona de confort ar fi iesit toata lumea . Dar daca tu crezi ca este mai usor sa traiesti nefericit , neimplinit si plin de probleme inca zeci de ani de acum incolo decat sa iesi din zona de confort , eu nu mai am ce sa spun .

 

Cum sa iesi din zona de confort ?

Eh , iti spun sa iesi din zona de confort , dar cum faci mai exact asta ?

Haide sa-ti dau un exemplu :

Cand te urci la volanul unei masini pentru prima oara , te simti putin agitat , nu esti invatat cu schimbatorul , comenzile si regulile de circulatie , deci iti este greu . Dar ce se intampla dupa ce exersezi putin timp ? Deja dupa o luna incepi sa stii bine , iar dupa un an poti sa mananci in timp ce conduci .

Lucrurile se intampla la fel si atunci cand vrei sa iesi din zona de confort . La inceput iti va fi mai greu , pentru ca „muppet-ul” din tine nu se simte bine acolo , el vrea la caldurica . Insa , peste putin timp te vei obisnui si va deveni ca un fel de zona de confort .

Deci ce ai facut ? Ti-ai marit zona de confort , asta inseamna ca te simti bine facand o activitate care ti se parea grea . Ei bine , cu cat iti maresti mai mult zona de confort , cu atat vei avea mai mult succes . 

 

Daca poti sa o visezi , poti sa o si faci . – Walt Disney 

Quaere et invenies

David Miron

 

About David

Imi plac foarte mult experientele noi , imi place sa invat ceva nou zi de zi , imi place sa simt ca progresez si ca , pe zi ce trece devin din ce in ce mai dezvoltat . Viata mea este mesajul meu catre lume . Ne auzim !

4 comments

  1. Niciodata nu este prea tarziu dar de cele mai multe ori, majoritatea oamenilor ne este frica sa iesim din zona de confort, exact cum ati spus si dumneavoastra mai sus.

  2. Sigur ca nu este niciodata prea tarziu dar depinde foarte mult si de visul pe care il ai dar si de varsta. Daca ai 70 de ani este cam tarziu zic eu :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.