Important !

Indeplineste-ti visul

Cum sa-ti indeplinesti visul mintea si corpul

Te-ai intrebat vreodata care sunt motivele pentru care unii oameni au succes ? Ce au ei atat de special , incat sa fie mai fericiti , mai productivi si mai impliniti ?

Hai sa vedem care sunt calitatile unui om de succes :

  1. -Se concentreaza pe solutii , nu pe probleme , si fac din orice esec , oportunitate .
  2. -Fac planuri si le acorda atentie si seriozitate maxima , nu le abandoneaza dupa putin timp .
  3. -Isi asuma propriile greseli , si au curajul sa spuna „Da , aici nu am procedat bine , are dreptate”
  4. -Stiu care este finalitatea a ceea ce fac . Stiu care este scopul lor , si stiu incotro se indreapta si ce-i asteapta la finalul calatoriei .
  5. -Sunt constienti ca timpul este o resursa foarte limitata , si nu o irosesc cu nici un pret . Nu mai spun ca , pentru ei termenul de „ma plictisesc” este inexistent . Omul traieste in medie 23.000 de zile , putin , nu ?

Citind biografiile multor oameni de succes , precum :

  • -Walt Disney
  • -Steve Jobs
  • -Bill Gates
  • -Colonel Sanders (fondatorul KFC)

Am observat ca acesti oameni , au ceva in comun , ceva ce ii face diferiti fata de multi oameni , desi in trecut , au fost oameni simpli . Acesti oameni au fost oameni simpli pana in momentul in care au spus „STOP , de astazi fac tot posibilul ca visul meu sa devina realitate” .

Au depasit frica si au actionat , si au inceput sa traiasca cu acest gand : „Daca nu-mi indeplinesc visul , platesc . Platesc traind o viata mediocra”

Nu vorbesc despre acesti oameni pentru ca au bani , ci pentru ca au reusit sa schimbe lumea . Un om de succes nu este cel care are bani , insa mai toti oamenii de succes sunt impliniti si pe plan financiar . De ce ? Pentru ei  banii sunt o consecinta a pasiunii , nu un scop .

Fii constient , vor fi multe obstacole pe drumul tau . Multi vor fi impotriva ta , mai ales , viata . Insa acest lucru se intampla pentru a se face diferenta intre invingatori si ignoranti . Daca drumul catre succes ar fi usor , simplu si rapid , crede-ma ca toti oamenii ar fi de succes .

Nu exista scuze ! 

 

Nimic nu te poate opri sa renunti la visul tau . Primul pas e cel mai greu , pana iti alegi drumul , apoi vei sti incotro sa te indrepti . Vei sti ca ai un rol , ca muncesti pentru o cauza nobila , aceea de a-ti indeplini scopul . Vei sti ca la finalul vietii vei spune : Am castigat in fata destinului” .

Nu te speria la inceput de multitudinea de lucruri pe care trebuie sa o faci pentru a-ti aduce un echilibru in viata . Pas cu pas , incet , facand fiecare lucru pe rand , vei reusi sa ajungi unde iti doresti .

Eu activez in domeniul sportului . Crede-ma ca , ma ingrozea ideea ca trebuie sa stiu la ce ore sa mananc , ca trebuie sa ma hransesc nu sa mananc , trebuie sa am un raport de calciu , magneziu , zinc ,vitamina A ,B ,C ,D ,K  , fier , trebuia sa ma antrenez la anumite ore . Sunt sute de exercitii pentru fiecare muschi in parte , trebuia sa am grija sa nu fac supra efort , trebuia sa adorm la ora fixa , si pot continua .

Dar ce am facut ? M-am speriat ? Bineinteles ca nu , am invatat in fiecare zi cate ceva nou , pas cu pas . Asta trebuie sa faci si tu , fa orice pentru a-ti indeplini visul , orice , invata , munceste si rezultatele nu au cum sa nu vina .

Nu exista „Este prea tarziu , am deja o varsta” . Vrei sa auzi o poveste interesanta , legata de acest subiect ?

„La vârsta de 63 de ani, Harlan deținea o stație auto cu motel și restaurant. Cineva a vrut să-i cumpere afacerea, însă el a refuzat. După doi ani, statul a construit o autostradă care ocolea stația, astfel că Harlan a ajuns falit, pierzând totul. În acest moment, crezi că Harlan s-a apucat de băut, plângându-și soarta?

Câtuși de puțin!

Avea încredere în el și s-a apucat de treabă.Pentru că se pricepea să gătească pui, a plecat în lume să-și vândă ideea cu rețeta lui secretă. Succesul însă întârzia să apară. Sute de restaurante i-au refuzat ideea.Însă Harlan nu s-a dat bătut.

A perseverat până a găsit pe cineva care să creadă în visul lui. Și a deschis primul restaurant care începea seria succeselor. Este vorba de Harlan Sanders, legenda din spatele afacerii Kentucky Fried Chicken.”

Inca mai crezi ca este prea tarziu pentru a-ti indeplini visul ? Niciodata nu este prea tarziu , iar cel mai bun moment in care poti sa incepi , este ACUM , peste o secunda va fi si mai tarziu , peste un minut si mai tarziu , si tot asa te apropii incet de final , si vei realiza ca inca nu esti pe drumul la capatul caruia se afla implinirea ta .

Poti sa-ti indeplinesti visul , sau poti gasi scuze , dar nu le poti face pe amandoua .

 

Quaere et invenies

David Miron

 

 

About David

Imi plac foarte mult experientele noi , imi place sa invat ceva nou zi de zi , imi place sa simt ca progresez si ca , pe zi ce trece devin din ce in ce mai dezvoltat . Viata mea este mesajul meu catre lume . Ne auzim !

Leave a Reply

Your email address will not be published.