Important !

Motivatia . Unde vrei sa ajungi ?

 

Motivation-is-inside-you1

 

Motivatia este printre cele mai importante lururi de care ar trebui sa dispuna corpul uman . Cand esti motivat , continui sa perseverezi si sa mergi pe drumul catre succes , indiferent de obstacole . Motivul pentru care oamenii nu sunt motivati , este ca nu sunt siguri de ceea ce fac si nu stiu daca se indreapta in directia cea buna .

Ideea e ca , oamenii isi dau seama la ce sunt buni , insa se lasa influentati de catre cei din jur . Multi prieteni de ai mei au mers la profile ca mate-info sau chimie-biologie doar pentru ca toti ceilalti au mers acolo . Insa , prin acest mod , nu vor progresa niciodata , deoarece nu-si pun in valoare lucrurile la care ei sunt buni .

Cum reusesti sa afli incotro se indreapta drumul tau ?

Este o intrebare al carei raspuns este extrem de simplu . Pur si simplu , trebuie sa te indrepti catre domeniul care iti place , domeniul in care nu vei munci niciodata , ci vei face totul de placere . Trebuie sa alegi domeniul unde , in loc sa te epuizeze , te incarca cu energie .

Eu unul de mic am observat ca imi place sportul , desi nu aveam calitati fizice excelente , am continuat sa fac ceea ce imi place . Pe ninsoare , vant sau ploaie , dimineata sau seara , iarna sau vara , eu continuam sa merg la antrenamente . Nu a existat niciodata „Nu merg astazi” sau „Pfff , iarasi antrenament” . Daca respectivele expresii exista in vocabularul tau , iti recomand sa te reorientezi .

Oamenii de succes si-au descoperit talentul , si-au descoperit acel ceva pe care ei il faceau usor , fara sa depuna efort , iar ceilalti se chinuiau si nu aveau aceleasi rezultate . Oamenii de succes si-au exploatat talentul intr-un mod foarte inteligent .

Exemplu : Un scriitor . A devenit scriitor deoarece ii place sa scrie , indiferent ca este proza sau poezie , roman sau povestire . Pur si simplu lui ii face placere sa scrie . Pana aici , totul perfect . Acest scriitor , continua sa creeze lucrari , iar apoi le tipareste si le vinde sub forma de carti . Munceste acel om ? Scrie exclusiv pentru bani ? Eu nu cred . Vorbeam in articolul ca , banii trebuie sa fie o consecinta a pasiunii tale , nu un scop .

Ce faci atunci cand nu mai esti motivat sa continui ?

Din moment ce iti urmezi pasiunea , si faci doar ceea ce iti place , este putin probabil sa ramai vreodata nemotivat . Dar , stiu ca uneori progresele nu sunt la fel cum ai visat , asa ca , haide sa iti arat cum sa ramai pe drumul pe care ai vrea cu adevarat sa-l parcurgi , PE TOT .

  • Nu-i asculta pe cei din jur . SUB NICI O FORMA  sa nu pui pret pe parerile celor din jurul tau . Oamenii sunt foarte diferiti , iar idealurile a 95% din  oameni bineinteles ca nu sunt similare cu ale tale . Tocmai de aceea , acel om va incerca sa te redirectioneze catre idealul sau (vorbim mai pe larg despre asta in urmatorul articol) . Nu uita , tu ai drumul tau , pe care vei merge tu , nu vor merge ei in locul tau , asa ca , asculta-ti interiorul .

 

  • Citeste povestile oamenilor de succes . Cauta oameni de succes care au avut acelasi vis ca al tau si care au reusit sa-l traiasca . Iti recomand sa le citesti povestile pentru a-ti da seama ca si ei , au trecut prin multe greutati si prin multe incercari , insa au perseverat si au ramas pe drumul pe care si-au propus sa mearga . Astfel , vei realiza ca lumea nu e nedreapta cu tine , si ca ai ceva de inteles inainte sa ajungi la marea comoara .

 

  • Lucrurile nu vin usor . Gandeste-te , daca ai avea de ales intre doua drumuri , unul fara multe obstacole pasnic , usor si lin , iar altul plin de obstacole , periculos si dur . Drumul pe care vei alege sa mergi , il vei parcurge cu siguranta , nu exista sanse sa te opresti . La capatul celor doua drumuri , exista si recompensa bine meritata , cel care a trecut prin multe ,  va fi recompensat pe masura , iar celalalt , la fel . Aceasta poveste ma duce cu gandul la vechii maestri , care-si puneau elevii sa parcurga un traseu , unde trebuiau sa invinga multe obstacole , sa treaca prin multe peripetii , pentru a ajunge in varful muntelui , unde era ascuns acel Mare Secret .

 

Tu esti motivul pentru care ar trebui sa fii motivat sa-ti urmezi visele .

 

Cu stima ,

David Miron

About David

Imi plac foarte mult experientele noi , imi place sa invat ceva nou zi de zi , imi place sa simt ca progresez si ca , pe zi ce trece devin din ce in ce mai dezvoltat . Viata mea este mesajul meu catre lume . Ne auzim !

Leave a Reply

Your email address will not be published.