Important !

O lectie care-ti va schimba viata

bodybuilding-motivational-yourself-hd-892685

Salutare !

Vreau sa-ti povestesc astazi despre o metoda pe care nu multi oameni o cunosc . Cred ca ai prins deja ideea , cei care nu o cunosc sunt acei oameni care nu au succes . Nu crezi ca o singura lectie are o putere atat de mare ? Haide sa vedem .

Cum te comporti cu ceilalti ?

Exact , felul in care te comporti cu ceilalti conteaza foarte mult . Tu ii influentezi pe toti oamenii din jurul tau , iar la randul tau , si tu esti influentat de ei . Corpurile umane sunt foarte strans legate intre ele deoarece , noi oamenii , asemeni celulelor noastre , facem parte din alt imens organism . Haide sa privim situatia putin altfel :

  • In corpul tau , oricat de mare ar fi el fata de o celula microscopica , poate fi afectat extrem de mult de ea . Este nevoie doar de o celula sa nu functioneze corect si BUM , intregul lant de procese nu va mai putea functiona ca atare . Nu este fascinant  cum un lucru de dimensiuni neglijabile , poate influenta ceva de milioane de ori mai mare decat el ?

Cred ca ai inteles mesajul , oricat de mic si neglijabil in fata Universului  ai fi  , influentezi planeta si persoanele din jurul tau doar cu niste simple cuvinte aruncate . Tocmai de aceea , este foarte important sa ai grija ce emotie transmiti prin cuvintele tale , pentru ca au o putere mai mare decat crezi .

Ce cuvinte sunt mai puternice ?

Ce cuvinte influenteaza mai tare mediul inconjurator ? Probabil ai spune ca cele care au caracter negativ , pentru ca putem observa ce emotii predomina in jurul nostru . Un rapper roman afirma ca : „Ura ramane cel mai sincer sentiment pana-n prezent” . Insa , acest sentiment a fost pornit cu niste interese .

  • Primul exemplu a fost pornit in SCOALA . Da , sunt de acord ca sistemul actual nu face decat sa distruga firea umana , si nu , nu spun asta pentru ca sunt elev . Ba chiar privesc scoala ca pe o provocare , unde in fiecare zi trebuie sa ma descurc in situatii limita , sa improvizez si sa fiu cat de creativ pot . Din pacate , nu toti copii au aceasta libertate . Sistemul comunist a indus o frica in copiii de atunci , care acum sunt parinti  . De ce frica ? Pentru ca acesta este cel mai puternic sentiment , oamenilor din ziua de astazi le este frica de orice , cand intervine frica , ei nu-si doresc decat un locsor caldut , unde sa nu aiba griji . Si acei oameni , se invart in cerc toata viata lor  , in loc sa infrunte si sa rezolve frica .

Ceea ce trebuie sa inteleaga multi parinti se contureaza perfect cu citatul lui Einstein „Nu judeca un peste dupa abilitatea de a se catara in copac”   . Toti copii sunt niste genii , dar in moduri                       diferite , iar daca ii spui pestelui ca este un prost pentru ca nu se poate urca in copac , va trai toata viata cu aceasta impresie , iar astfel se distrug vieti . Astfel , oameni cu 2 facultati nu au locuri                 de munca , iar cei care il au….abia traiesc de pe o zi pe alta .

  • Al doilea exemplu a fost pornit tot in sistemul nostru de invatamant . Copii au fost invatati sa concureze intre ei , nu sa coopereze . Astfel , fiecare incerca sa-i puna bete in roate celuilalt si sa faca lucruri de om irational doar pentru a demonstra ca el e cel mai bun . Astfel , copii isi puneau singuri piedici si chiar le intrase in sange . Te mai intrebi de ce lumea din ziua de astazi e asa de rea…

 

Astfel , iti recomand sa te gandesti de mai multe ori inainte sa spui sau sa faci ceva , pentru ca te-ar putea influenta direct atat pe tine , cat si pe cei din jur . Pe scurt , ofera mereu doar ceea ce ai vrea sa primesti .

 

Exercitiu bonus !

 

Sunt sigur ca vrei sa devii o persoana mai buna , apreciata de cei din jur si mai ales , apreciata de tine . Vrei sa fii o persoana care se uita in oglinda si spune : „Acesta sunt eu , sunt cel mai tare , toti ar vrea sa fie ca mine” . Insa , este multa munca in spatele unei asemenea personane , dar mereu e posibil sa ajungi astfel .

Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa-ti faci un model de persoana , o persoana care ai vrea tu sa devii . Simplu , nu e neaparat sa o faci acum . Cand constati ca ai facut ceva gresit , priveste din perspectiva celuilalt si imagineaza-ti cum ar fi trebuit sa procedezi , sau mai usor , imagineaza-ti ca el a procedat cum ai procedat tu . Daca e totul ok , este bine , daca ai fi deranjat , CHANGE SOMETHING . Vreau sa iti gasesti macar 10 lucruri care ar trebui sa le perfectionezi sau sa le rezolvi la personalitatea ta .

Omul invata cel mai usor din exemple , asa ca iti voi oferi unul :

  • Nu am rabdare cu ceilalti , dar eu am pretentia ca ceilalti sa aiba rabdare cu mine , iar daca nu au…ma supar . Oops , ceva e in neregula , ar trebui ca si eu sa am rabdare cu ceilalti .
  • Sunt prea egoist si nu impart nimic cu ceilalti . La nevoie , imi va trebui ajutor , asa ca , de ce sa nu-i ajut pe ceilalti ?
  • Nu este ordine in casa . Este un lucru care ma enerveaza deseori , insa nu am timp sa-l fac . Acest lucru nu prea contribuie la starea mea , tocmai de aceea , ar trebui sa-mi fac timp DOAR 10-15 minute pe zi sa fac ordine , astfel simt ca sunt stapan pe locul meu si ca traiesc intr-un loc pe care nu multi il au .

Ai prins ideea ? Tot ce trebuie sa faci este sa le scrii . Poate te vei speria de numarul de lucruri pe care ar trebui sa le faci , insa , pas cu pas , in fiecare saptamana cate un lucru , vei reusi . Trebuie doar sa fii motivat si sa ai ambitie . Este usor sa gandesti inainte de a face sau a spune ceva , trebuie doar putin antrenament . Vei observa cum cei din jurul tau isi vor schimba modul in care se comporta cu tine .

Mult noroc in drumul tau catre prosperitate !

 

Cu stima ,

David Miron

About David

Imi plac foarte mult experientele noi , imi place sa invat ceva nou zi de zi , imi place sa simt ca progresez si ca , pe zi ce trece devin din ce in ce mai dezvoltat . Viata mea este mesajul meu catre lume . Ne auzim !

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.