Important !

Renunta la asteptari si vei fi fericit pentru tot restul vietii

Renunta la asteptari

Cat timp te vei asocia cu mandria ta te vei supara si daca primesti un buchet de flori . De ce ai primit flori galbene cand de fapt voiai flori rosii ?  De ce ai primit ciocolata cu caramel cand de fapt tu voiai cu capsuni ?

Nu va fi bine nicicum atata timp cat alegi mandria ca sentiment predominant .

De cate ori nu ti-ai imaginat scenarii intre tine si alti oameni care nu s-au intamplat niciodata ? Creezi asteptarile , crezi in ele iar apoi ramai dezamagit ca nu s-a intamplat cum ai vrut tu .

Atfel te inchizi intr-o cusca unde tu esti propriul tau temnicer . Iti limitezi existenta si iti fortezi emotiile doar pentru ca tu te astepti ca oamenii sa faca asa cum iti doresti .

N-au de unde sa stie , degeaba astepti de la ei sa faca cum vrei tu . Traiesti in viitor , uiti de prezent si nu-ti dai seama ca prezentul este tot ce ai , tot ce esti si ce reprezinti in acest moment . Trecutul a fost , nu-l mai schimba nimeni iar viitorul nu exista .

Tu creezi viitor folosind prezentul tau , dar daca nu traiesti traiesti prezentul pentru ca esti prea hipnotizat de viitor ?

Tot ce se intampla in viata noastra se intampla doar si doar din cauza noastra . Oriunde ai fi putut sa spui nu , oriunde ai fi putut sa te ridici si sa pleci .

Nu arunca cu seminte , ganduri si fapte inconstiente carora nu le-ai manca fructul cu placere .

De ce apar neintelegerile intre oameni ?

Oamenii nu pot sa accepte ca fiecare om are propriul punct de vedere . Daca toti oamenii sunt diferiti , asta e problema . Daca toti vor fi la fel , asta va fi problema . Nu va fi bine nicicum .

Supararea si disputele dintre oameni apar mereu atunci cand mandria lui se ciocneste cu mandria ta . Insa daca tu nu te asociezi cu ea va trece neobservata pe langa tine .

De ce apar neintelegerile intre oameniCheia e in mainile tale . Daca nu-ti pui mandria intre tine si el , mandria lui nu va avea de ce sa se izbeasca , iar in momentul in care vei intelege asta nu te va mai putea supara nimeni , iar in orice situatie vei fi , vei sti ca poti sa razi pentru ca ai inteles ceva .

Daca un om te face prost si nu-ti convine , eventual il si scuipi inapoi :

„Ba nu , tu esti prost”

Inseamna ca a miscat ceva in tine , ca a zis un adevar , chiar daca infim , fiindca te-ai simtit . A dat acolo unde doare cel mai tare , a activat ceva in tine si a trebuit sa te aperi , sa-ti aperi mandria…. .

Daca n-aveai asteptari de la acea persoana care te-a facut fraier nu putea sa te afecteze .

„Cum adica ma faci tu pe mine prost , prostule”

Intelegi cum functioneaza ?

Daca vine un necunoscut pe care nu dai doi bani si te face prost ai mai avea aceeasi reactie ? Daca n-ai avea asteptari sa te venereze nu te-ai fi simtit atat de ofensat , ci pur si simplu ai zambi in fata lui si l-ai lasa sa fiarba , pentru ca , intre noi ramane vorba , si el are asteptari ca tu sa te superi si dupa cum vezi incalcarea asteptarilor e cea mai puternica arma impotriva unui om .

Vorbesc despre viata de zi cu zi , despre momentele in care putem sa ne bucuram in loc sa ne suparam . In orice situatie te vei afla de-a lungul vietii , iti recomand sa respiri adanc si sa-ti pui cateva intrebari .

„Oare ce ascunde ? De ce mi-a pus-o viata in fata ? Ce vrea sa invat din asta ?”

Viata ne trimite semne si ne arata drumul , dar cine mai poate observa cu atatea sute de perechi de ochelari , culori si masti ?

Quaere et invenies ,

David Miron

About David

Imi plac foarte mult experientele noi , imi place sa invat ceva nou zi de zi , imi place sa simt ca progresez si ca , pe zi ce trece devin din ce in ce mai dezvoltat . Viata mea este mesajul meu catre lume . Ne auzim !

Leave a Reply

Your email address will not be published.