Important !

Stii sa-ti pui in valoare talentele ?

 

Cum sa-ti pui in valoare talentele mintea si corpul

Salutare !

Am observat ceva foarte important de-a lungul anilor . Am observat ca lumea nu stie sa dea valoare lucrurilor , lumea nu stie sa-si valorifice propria persoana , iar asta face diferenta in multe cazuri . Pe scurt , face diferenta dintre a castiga putin , si a castiga mult . Dintre a fi un om respectat , sau a fi un om respins .

De fapt , ceea ce m-a impins sa vorbesc despre asta a fost ceva foarte sec , un lucru pe care toata lumea il face , regulat. Desi eu nu ma uit la televizor decat foarte , foarte rar .

Ce-ai spune sa-ti povestesc ceva ?

Acum cateva zile am aprins televizorul si am intrat pe Pro TV , sa ma relaxez si sa rad putin de toate titlurile penibile de acolo .

Stii ce am observat atunci ? Ca am stat o ora in care m-am uitat doar la stiri , si inca o ora sa ma uit la un show . Oamenii aceia au un marketing extraordinar . Ordinea de idei este atat de bine aleasa , incat m-a tinut acolo doua ore din timpul meu , iar eu nu suport sa pierd timp . Si atunci m-am intrebat :

Daca oamenii se uita zilnic la televizor , de ce nu fac ceva care sa-i poata ajuta ?

Poti deveni un expert in marketing daca privesti televizorul zilnic un anumit timp , pentru ca toate acele strategii geniale care tin oamenii la televizor 5 ore pe zi , ti se vor intipari in minte . Poti sa faci bani din pasiunile tale indiferent de cat de „ciudate” sunt acestea .

Nu spun acum ca daca te uiti la televizor , gata esti marketer . Spun doar ca poti invata si de acolo , de fapt , ideea pe care vreau sa o transmit este ca poti invata din orice situatie pe care viata ti-o pune in fata . Poti sa castigi mii de dolari pe luna , insa asta doar daca ai de gand sa o faci .

 

Profesor sau expert ?

 

Ceea ce m-a uimit cel mai tare este salariul unui profesor in comparatie cu munca sa . Este ceva nebunesc sa faci o munca oarecum grea , sa suporti zeci de copii agitati zilnic , sa-ti faci fise cu lectii , sa programezi teste , ascultari , controale , inspectii si hartii .

Nu este cea mai grea munca , insa te solicita ca om .

In momentul in care am realizat asta , am inceput sa ma intreb de ce profesorii mei nu devin experti in ceea ce fac , pot astfel sa castige de 30 de ori mai multi bani , pot sa lucreze cu cine vor si pot sa fie de sute de ori mai apreciati .

Apoi mi-am dat seama ca sunt lenesi . Sunt lenesi , pentru ca un profesor de matematica bun , spre exemplu , ar putea calcula traiectoriile si traseele pe care circula mii de avioane , astfel incat sa nu se izbeasca .  Ar putea lucra in functii mari si ar castiga enorm .

Avioane aflate in zbor in lume mintea si corpul

Avioane din toata lumea aflate in zbor

Vezi ? Fiecare traiectorie a fiecarui avion trebuie calculata astfel incat sa nu se izbeasca de alte mii . Este o meserie extrem de interesanta si cu siguranta mai bine platita decat cea de profesor .

Insa el se multumeste cu un salarel , un drum de acasa pana la scoala si poate o cina in oras .

Ori dai maxim din tot ceea ce poti intr-un domeniu care te pasioneaza , ori alegi sa fii la fel ca milioane si milioane de oameni . Eu mereu am ales ca in viata , daca fac ceva , orice ar fi acel ceva , sa o fac bine , sa o fac foarte bine .  Nu ai nici un motiv sa nu fii cel mai bun in domeniul care te pasioneaza .

 

De ce sa nu fii cel mai tare in domeniul tau ?

 

Chiar nu gasesc un raspuns acestei intrebari . De ce sa nu dai tot ce ai mai bun daca tot vrei sa faci ceva ? Poate nu vei fi cel mai bun , dar vei fi printre primii , poate nu vei fi singurul , insa vei fi printre cei putini , nu printre cei multi . Cred ca se subintelege ca cei putini sunt cei mai tari , iar cei multi sunt….multi .

Sunt 100% sigur ca orice talent se poate valorifica in maximul sau potential . De ce sa nu te gandesti ca in loc de profesor de franceza , sa fii translatorul oficial al lui Barack Obama ?

Ai tot dreptul sa visezi la lucruri de genul , iar eu te asigur ca daca iti vei gasi un vis la care vei putea sa te gandesti zi de zi fara sa faci vreun efort , vei face orice iti sta in putinta sa reusesti , ti se va indeplini . Aceasta este reteta succesului . Nu e mai complicata de atat , trebuie doar sa faci tot ce poti sa reusesti , iar eu iti garantez ca vei reusi daca tii cont de asta .

Quaere et invenies

David Miron

About David

Imi plac foarte mult experientele noi , imi place sa invat ceva nou zi de zi , imi place sa simt ca progresez si ca , pe zi ce trece devin din ce in ce mai dezvoltat . Viata mea este mesajul meu catre lume . Ne auzim !

2 comments

  1. Crezi ca daca ma pasioneaza mersul pe bicicleta as putea sa castig bani , sau sa devin un om de succes ?

    Multumesc !

    • Stiu un tip cu aceasta pasiune care si-a deschis o firma de curierat pe bicicleta . Castiga foarte bine din cate am inteles .

      Nu uita , orice pasiune se poate monetiza , trebuie sa fii putin creativ .

Leave a Reply

Your email address will not be published.