Important !

Sunt banii importanti cu adevarat ?

Sunt banii importanti cu adevarat mintea si corpul

Salutare !

 

Ma gandesc sa incep o noua serie de articole , mai exact , despre bani . La urma urmei , toata lumea din ziua de astazi vrea bani , toata lumea vrea sa stea in Hawaii sa se bronzeze , iar toata lumea vrea sa scape de griji .

Astazi vreau sa vorbesc despre importanta banilor , pentru ca inainte sa incep sa vorbesc despre semnificatie , cum sa-i castigi , riscuri si alte lucruri , as vrea sa te convingi daca sunt sau nu importanti , daca merita sau nu efortul .

Banii nu te implinesc

 

Banii fara nimic altceva nu te implinesc si punct . Sunt de parere ca banii contribuie la dezvoltarea ta ca persoana , insa banii sunt doar o roata din toata masina . Fara o roata , masina nu ar functiona , insa nici o roata nu are utilitate fara masina .

Nu poti fi fericit daca ai o roata , dar nu poti fi fericit daca ai o masina incompleta , care nu functioneaza . Asta este greseala cea mai mare a oamenilor , ei cred ca banii , fara nimic altceva ii vor face fericiti .

Ei bine , omul nu functioneaza asa , mintea nu poate sta degeaba . Odata ce un om si-a atins un obiectiv , tinde sa atinga alt obiectiv , iar astfel devine iarasi nemultumit .

Daca tu castigi un miliard de euro acum , poate vei vrea sa-ti faci si o familie , poate vei vrea sa inveti si alta limba straina , poate vrei sa ai prieteni adevarati (care se gasesc extrem de rar) , sau orice altceva . Poate vei fi fericit ca ai castigat un miliard de euro , insa cat timp ? Doua-trei luni  ?

Desigur , exista si varianta in care tu detii toata masina , si mai ai nevoie de o roata (banii) , iar atunci vei fi fericit , implinit si complet . Insa acest lucru este mai rar . Daca detii toata masina , detii deja trei roti , iar din moment ce ai stiut sa faci rost de trei roti , stii sa faci si de a patra .

Banii sunt doar o roata din toata masina . Fara o roata masina nu ar functiona , iar fara o masina , roata nu are folos . -David Miron .

Bani sau dragoste ?

 

Unii oameni isi valideaza incapacitatea financiara prin folosirea unor comparatii fara relevanta . Argumenteaza ca „banii nu sunt la fel de importanti ca dragostea” . Acum serios , nu este idioata comparatia aceasta ?

Ce este mai important pentru tine , bratul sau piciorul tau ? 

Banii sunt importanti in domeniile in care functioneaza si sunt inutili in ariile in care nu au relevanta . Cu toate ca dragostea face Pamantul sa se invarta , nu plateste constructia de spitale , scoli sau case . Deasemenea , nu ofera nimanui de mancare.

Nu esti convins ?

Atunci incearca sa-ti platesti facturile cu dragoste . Incearca sa mergi la banca sa depozitezi niste dragoste – vezi ce se va intampla . De fapt , te scutesc eu de osteneala . Casierul se va uita la tine ca la un zanatic si va striga un singur cuvant : Paza !

Te rog sa fii mai atent pe viitor la gandurile tale ce , iar daca ai citit articolele mele , sigur stii ca au o mare relevanta asupra modului nostru de viata , asupra comportamentului altor oameni si asupra rezultatelor noastre .

Banii sunt importanti in domeniile in care functioneaza si sunt inutili in ariile in care nu au relevanta . 

 

Banii te fac sa devii lacom si rau ? 

 

O alta mentalitate gresita a oamenilor este ca au impresia ca banii te fac sa fii un ticalos . In primul rand , singurii oameni care spun asa sunt oamenii saraci . Este doar o alta motivatie a esecului lor si provine dintr-una din multele buruieni din gradina lor financiara . Nu-i lua in seama.

Banii nu vor face decat sa accentueze caracterul pe care il ai deja . Daca esti un om rau , banii iti vor oferi oportunitatea de a fi si mai rau . Daca esti bun , banii iti vor oferi oportunitatea de a fi si mai bun .

Poti ajuta un om cu un cuvant bun , cu prezenta ta in momentele sale grele , insa cum il ajuti cand si-a pierdut casa ? Cum il ajuti cand nu are ce sa manance ?

De-a lungul timpului oamenii au incercat sa-si justifice intamplarile sau evenimentele din viata ta . Astfel au luat nastere zeii , care creau insule , faceau sa ploua , judecau oamenii sau ii ajutau .

Bineinteles ca este absurd in ziua de astazi sa credem ca exista zeul marilor si ca el face sa ploua .

Acelasi lucru se intampla si in ziua de astazi , iar oamenii gasesc diferite justificari faptului ca nu au bani , iar vina niciodata nu cade pe ei .

Ma mir cum de nu l-au inventat pe Zeul Banilor , si sa-si justifice saracia cu argumentul ca Zeul Banilor nu ii ajuta si pe ei .

De ce vrei sa ramai la ideea de a crede ca banii te fac sa fii rau , cand tu esti o persoana buna si ai face lucruri minunate pentru oameni daca ai avea multi bani . Nu-ti fa griji despre castigarea lor , voi vorbi in articolul viitor despre asta .

Banii nu vor face decat sa accentueze caracterul pe care il ai deja .

Sper ca ai inteles acum ce inseamna banii si ce impact au ei asupra vietii tale . Voi vorbi in articolele viitoare despre mai multe lucruri , ramai la curent .

Quaere et invenies

David Miron

About David

Imi plac foarte mult experientele noi , imi place sa invat ceva nou zi de zi , imi place sa simt ca progresez si ca , pe zi ce trece devin din ce in ce mai dezvoltat . Viata mea este mesajul meu catre lume . Ne auzim !

Leave a Reply

Your email address will not be published.