Important !

Sunt cei inteligenti nefericiti ?

Geniu sau Inteligent

Este o intrebare pusa de multi oameni , asa ca am decis sa vorbesc despre ea astazi . Raspunsul este si mai controversat , iar majoritatea oamenilor sunt de acord cu faptul ca „oamenii destepti sunt nefericiti” . Daca ii intrebi de ce sustin asta , nici nu iti vor da un raspuns concret :

„Constientizeaza adevarata rautate din lume”

„Nu sunt intelesi in aceasta societate de oamenii mediocri”

„Ideile lor sunt diferite fata de cele ale altor oameni”

Eu insa iti voi da argumente solide pentru care consider ca oamenii inteligenti sunt cei mai fericiti , sunt cei mai impliniti , cei mai productivi si cei mai prosperi . Toti oamenii inteligenti stiu sa-si exploateze potentialul , stiu sa se descurce si sa se adapteze . Oamenii inteligenti stiu ce vor oamenii sa auda sau sa vada . Pe scurt , oamenii inteligenti au analizat si au gasit metode prin care isi pot imbunatati viata cu ajutorul inteligentei lor .

Talentat  , sau inteligent ?

Deseori  , oamenii confunda oamenii inteligenti cu oamenii talentati . Mai ales geniile au fost aduse in aceasta groapa , care sustin ca sunt nefericite . Un om talentat nu este neaparat un om inteligent , ci este doar un om care si-a descoperit talentul , simplu .

Acesti oameni talentati au intampinat conflicte cu ceilalti oameni , iar sub pretextul ca ei sunt superiori , au constat ca nu sunt intelesi . Nimic mai fals . Un om care se pricepe foarte bine la muzica , poate sa nu se integreze in societate , si hop , devine nefericit .Sa vedem alt exemplu , un om care se pricepe foarte bine la literatura , poate sa fie descurajat de parerile altora si sa sustina celebra expresie „geniile nu sunt intelese” .

Acesti oameni talentati intr-un anumit domeniu au avut foarte multe defecte , insa au fost eclipsate de inclinarea lor spre un anumit domeniu . Priceperea la un lucru nu este neaparat un talent , si se poate dobandi si prin munca .

Ce inseamna sa fii inteligent ?

In opinia mea , omul inteligent nu s-ar preocupa sub nici o forma cu lucruri neproductive . Cu totii stim ca timpul este o resursa foarte , foarte limitata , insa doar oamenii destepti tin cu adevarat cont de ea . Orice lucru am face , trebuie sa investim timp , nu doar energie . Spre deosebire de energie , acel timp nu se mai intoarce…NICIODATA . Asa ca … de ce ai pierde timpul urand pe cineva , sau ceva , cand poti sa-l folosesti pentru lucruri mai interesante ?

La ora de romana mi se spunea ca , cu cat devin mai inteligent , cu atat voi fi mai trist si voi vedea adevaratele probleme si ura din aceasta lume . As fi vrut sa-i fi completat aceasta vorba , dar cum majoritatea profesorilor nu accepta alte pareri , am tinut-o pentru mine . Adevarul este ca , omul cu cat este mai inteligent , cu atat va folosi acest lucru in avantajul lui , pentru a-si imbunatati viata . Desigur , nu trebuie sa ai un iq surprinzator , trebuie doar sa fii creativ si sa te adaptezi .

De ce sa pierzi timpul tinand cont de parerile altora , cand in acel timp ai putea sa faci ceea ce-ti face placere ? Fie ca citesti ca sa inveti si sa progresezi , fie ca te joci ca sa te amuzi .

Exercitiu Bonus :

Stiu ca vrei sa fii cat mai productiv si mai prosper , insa nu stii exact cum sa faci asta . Nici o problema , vreau sa-ti ofer niste sfaturi care te vor ajuta (daca tii cont de ele , bineinteles :) )

Daca vrei sa nu-ti mai ocupi timpul cu lucruri care nu-ti aduc absolut nici un folos , tehnica pe care o folosesc eu este de a fi incapatanat . Mai exact , sunt prea orgolios sa stiu ca imi folosesc pretiosul timp pe lucruri care nu-mi aduc nimic in plus , ba chiar ma conduc spre regres . Astfel , cand sunt pus in fata unei asemenea situatii , pur si simplu ma gandesc : „Chiar nu am timp de asa ceva , am altceva de facut” . Si…sigur ai ceva de facut , insa esti prea prins in aceste lucruri neproductive sa observi .

„O ora astazi valoreaza cât doua mâine.”

Quaere et invenies

David Miron

About David

Imi plac foarte mult experientele noi , imi place sa invat ceva nou zi de zi , imi place sa simt ca progresez si ca , pe zi ce trece devin din ce in ce mai dezvoltat . Viata mea este mesajul meu catre lume . Ne auzim !

Leave a Reply

Your email address will not be published.